Wie huisbezitter is, zal over het algemeen tevreden zijn met zijn, haar of hun woning. Toch is er vaak wel een soort van kriebel om dingen te willen veranderen. Dat kunnen kleine dingen zijn, maar ook grote projecten en soms zelfs complete verbouwingen.

 

Interieur

Met kleine veranderingen in het interieur kunt u al veel bewerkstelligen. Zet de bank een keer anders, schuin bijvoorbeeld, of verplaats de eethoek. Ook het opnieuw stofferen van een bankstel, liefst in een compleet andere kleur, geeft je woonkamer weer een nieuwe impuls. Is de bank toch te oud om er nog iets mee te doen, koop dan een andere. Een nieuw bankstel in plaats van die oude doorgezakte bank geeft een heerlijk luxe gevoel.

Een andere manier om uw woonkamer of slaapkamer(s) compleet te veranderen is raamdecoratie. Deze is er tegenwoordig in zoveel varianten dat uw vast iets vindt dat uw kamers er weer fantastisch laat uitzien. Ga kijken in de gordijnenwinkel en doe inspiratie op.

Misschien bent u uitgekeken op oud meubilair. Dit hoeft niet meteen de deur uit. Neem de verfkwast en geef de meubels een andere kleur. Dan lijken ze als nieuw!

Ook nieuwe accessoires kunnen veel doen om de ruimtes in uw huis een oppepper te geven.

U zult versteld staan hoeveel genoegdoening een paar wijzigingen in interieur kunnen geven.

 

Grotere projecten

Wanneer u in een wat ouder huis woont, bestaat misschien de wens of noodzaak om grotere projecten aan te pakken. De keuken of badkamer kunnen aan vernieuwing toe zijn. Wanneer u handig bent, doet u het zelf. Maar veelal zijn dit toch klussen die beter uitbesteed kunnen worden aan de vakman.

Vind u de leefruimte van uw woning aan de krappe kant, dan kunt u aanbouwen. Maar leest u dan vooral ook verder in de tekst over veranda’s. Want ook daarmee kunt u extra leefruimte creëren.

 

Tuin

Maar laten we vooral de buitenkant van het huis niet vergeten. Jammer genoeg hebben we in Nederland niet veel lekker zomers weer. Daarom is het belangrijk om een fijne tuin te hebben. Want, als u dan toch buiten wilt genieten, doe het dan ook goed! Maakt u van de tuin een lust voor de ogen, met vele kleurrijke bloemen en planten, dan zult u dat zeker niet berouwen als u met mooi weer op uw tuinterras zit. Later in deze tekst meer over bloemen en planten.

Om nog meer sfeer in uw tuin te brengen, kunt u een terrasoverkapping laten plaatsen.

 

Terrasoverkapping

Terrasoverkappingen zijn er in verschillende vormen en maten. Zo kan er gekozen worden voor een luxe overkapping of een losstaande overkapping zoals een prieel of een pergola, of voor een overkapping aan huis, zoals een veranda. Ook een tuinhuisje behoort tot de mogelijkheden. Wat u kiest, is afhankelijk van de mogelijkheden die uw tuin biedt, maar natuurlijk ook van uw smaak en niet te vergeten uw budget.

Wilt u slechts een overkapping, gewoon om de tuin wat gezelliger te maken, maar ook om uit de zon te kunnen zitten, dan is een pergola of prieel een goede keuze. Ook kunt u kiezen voor een open veranda aan huis. Een prieel is een halfopen tuinhuisje. Een mooi voorbeeld hiervan is er een die de meeste mensen wel kennen: het romantische prieel uit de filmklassieker “The Sound of Music”. Eigenlijk is dit meer een tuinhuis, want het is helemaal gesloten. Uiteraard hoeft u niet voor deze vorm te kiezen, want rechthoekig, vierkant, rond…. Alles kan. Ook qua materiaal, want een prieel is te maken van hout of metaal in combinatie met glas.

De pergola is een goede keuze voor de liefhebber van bloemen. Op dit raamwerk steunend op palen kunt u klimplanten plaatsen met mooie gekleurde bloemen. De best geschikte planten voor een pergola zijn planten die groen blijven in de winter. Ook al zit u niet buiten in de winter, een pergola met kale takken ziet er niet zo leuk uit. Dat betekent dus automatisch dat de plant winterhard moet zijn. Let ook op de geur, want het geeft een fijn gevoel om onder lekker ruikende bloemen te zitten. Kamperfoelie bijvoorbeeld voldoet aan beide hierboven genoemde eisen: blijft groen en ruikt heerlijk.

Een pergola wordt over het algemeen van hout gemaakt.

Wilt u een terrasoverkapping aan huis, kies dan voor een veranda. In feite kunt u een veranda beschouwen als een vergroting van uw leefruimte. Dat geldt zeker als deze helemaal gesloten is.

Met een veranda kunt u alle kanten op. Op onze fotogalerij krijgt u een ‘veranda idee‘ van de mogelijkheden die wij bieden. U kunt een geheel open veranda laten plaatsen, of een met één of meerdere wanden. Zo kunt u met een vroege lentezon of een najaarszon al buiten zitten, zonder dat het te fris aanvoelt. Als u het hele jaar het gevoel wilt hebben buiten te zitten, dan kunt u het beste voor een gesloten veranda gaan. Bij dit type veranda kunt u alle wanden van glas laten maken, zodat u een volledig en ongestoord zicht op uw tuin hebt. Indien gewenst, kunt u zelfs genieten van de hemel boven u, want een compleet doorzichtig glazen dak behoort ook tot de mogelijkheden. Daar moet wel een kanttekening bij worden geplaatst: staat uw veranda op het zuiden, dan kan de zon door een glazen dak op warme dagen de veranda flink opwarmen. Daar zijn echter wel oplossingen voor. U kunt een zonwering plaatsen die u sluit wanneer gewenst, of u kunt kiezen voor een dak van melkglas. Dit glas laat aanzienlijk minder zon door en dus wordt het niet zo warm. En zo bent u meteen van de mogelijke inkijk van de buren af.

Een andere optie is een dak van polycarbonaat platen. Dit materiaal isoleert ook enigszins. Deze platen zijn eveneens in een niet doorzichtige variant verkrijgbaar: opaal polycarbonaat. Glas heeft echter een meer luxueuze uitstraling en is duurzamer. Aan u de keuze.

 

De keuze maken

Na het lezen van bovenstaande informatie bent u iets wijzer geworden, maar nog steeds kan het lastig zijn om te weten wat u wilt. Natuurlijk telt dan ook het budget mee dat u er voor kunt of wilt uittrekken. Daarom kunt u bij ons een vrijblijvende offerte aanvragen. Maak hierbij vooral gebruik van de veranda-configurator, een handige tool om uw wensen aan te geven. Indien u voor het aanvragen van een offerte liever gewoon een formulier invult, kan dat natuurlijk ook.

 

Aanplanten van de tuin

Eerder in de tekst is al aangegeven dat enkele tips voor de tuin zouden volgen.

Wanneer u iemand bent die van een mooie tuin kan genieten (en wie niet?), dan zult u er zeker voor zorgen dat uw tuin goed is aangelegd. Het mooiste is wel als u een vier seizoenen tuin heeft. Want ook in de winter wilt u vanuit uw huis kunnen uitkijken op kleurrijke bloemen. Dat geldt nog meer indien u een dichte veranda hebt, want dan zit u “bijna buiten” en nog dichter op uw planten.

Kies voor planten die om de beurt in bloei zijn, zo hebt u altijd een fleurige tuin. Het Lelietje-van-dalen bloeit in april en mei. Daarna krijgt hij besjes die vogels aantrekken, dat is een leuke bijkomstigheid van deze plant. U hebt dan gezellig gekwetter in de uw tuin.

In de zomer komen planten als margrieten, ridderspoor, spirea etc. aan de beurt om te bloeien. Dan volgt de herfst en zijn de herfstasters en herfstanemonen aan de beurt. Ook de rode duizendknoop is een prachtige plant.

In de winter kennen we uiteraard het sneeuwklokje, maar ook de eveneens witte sneeuwroem is er erg mooi. Wilt u kleur, dan zijn viooltjes in allerlei kleuren verkrijgbaar. Ook winterheide heeft een mooie kleur en deze bloeit al in december.

Met deze planten hebt u het hele jaar door kleur in de tuin. Er zijn echter maar enkele plantensoorten genoemd, er is veel en veel meer mogelijk. Ik laat het aan uw lokale tuincentrum over om u hierover te adviseren, men kan dat veel beter dan ik.

 

De waarde van uw huis

Gedegen onderhoud van uw woning en verbeteringen aan de woning zorgen gegarandeerd voor waardevermeerdering van uw huis. U kunt de terrasoverkapping ook onder de woningverbeteringen scharen, mits deze vakkundig is gebouwd. Want wilt u uw huis ooit verkopen, dan zal een mooie veranda zeer zeker op prijs worden gesteld. Onze medewerkers beschikken over de juiste ervaring en expertise om een professioneel gebouwde luxueuze veranda in uw tuin te plaatsen. Bent u na het lezen van deze tekst nieuwsgierig geworden en wilt u meer weten? Neemt u dan gerust contact met ons op.