Tuinhuis met overkapping inclusief montage

Tuinhuis met overkapping inclusief montage

Hoeveel opbergruimte de schuur in onze tuin ook biedt, vaak komen we alsnog ruimte te kort. De schuur staat vol met fietsen, gereedschap, tuinmeubelen, etc. etc. Voor de doe-het-zelver bijvoorbeeld is dat vervelend, hij of zij heeft de schuur juist nodig om te kunnen werken. Een oplossing hiervoor (maar ook voor andere zaken) is een tuinhuis met overkapping.

 

 

Modern tuinhuis met overkapping

Het tuinhuis met overkapping dat Moza Veranda levert is inclusief montage. Dat betekent dat u, behalve het aangeven van uw wensen, niets hoeft te doen. Onze tuinhuizen zijn modern vormgegeven en kunnen compleet met overkapping worden geleverd. Dat maakt het een stijlvolle aanvulling voor uw tuin. U kunt het tuinhuis gebruiken als een schuurtje met overkapping, dus als extra opbergruimte, maar er zijn veel meer mogelijkheden dan dat.

De eerder genoemde doe-het-zelver heeft hiermee de gewenste extra ruimte om werk of hobby uit te kunnen oefenen. De overkapping biedt het voordeel dat bij mooi weer de werkbank eenvoudig buiten gezet kan worden. Komt er toch onverwacht een regenbui, dan is het gereedschap en het eventuele werk in uitvoering beschut.

Een ander idee: werkt u veel thuis, maar kunt u niet rustig en ongestoord werken? Steeds meer mensen ontdekken het voordeel van het tuinhuis als kantoor. U bent weliswaar thuis, maar hebt toch uw eigen werkplek. Overigens geldt dit uiteraard niet alleen voor de werknemer in dienst die regelmatig thuiswerkt, maar ook voor de ondernemer die zijn kantoor aan huis heeft.

Ondernemers die niet op zoek zijn naar een kantoor, maar naar een praktijkruimte, kunnen ook profijt hebben van een tuinhuis. Te denken valt hierbij aan beroepen als psycholoog, alternatieve hulpverlener, kapper, schoonheidsspecialist of nagelstylist. Wel zult u in een dergelijk geval eerst bij de gemeente moeten navragen wat de regels zijn voor een bedrijf aan huis.

Natuurlijk kunt u ook een tuinhuis met overkapping laten plaatsen om extra leefruimte te creëren. Een plekje om u in alle rust terug te kunnen trekken met een boek wanneer de kinderen de TV hebben aanstaan om (luidruchtige) films te kijken.

Misschien bent u een sportief type en wilt u wat apparaten plaatsen om u uit te kunnen leven, maar is er geen plaats in huis. Dan is het tuinhuis om te toveren tot een sportruimte. Voor gemakkelijk te verplaatsen apparatuur is de overkapping dan ook handig, want in de zomer kunt u dan heerlijk buiten sporten.

Als laatste: de overkapping is uiteraard ook altijd te gebruiken als een fijn terras in de zomer. U hebt beschutting wanneer de zon op zijn hoogst staat, maar ook tegen de regen als onverwacht een bui komt opzetten.

Zo ziet u dat er voor een tuinhuis altijd wel een bestemming te vinden is. Bovendien zijn de tuinhuizen van Moza Veranda modern vormgegeven en daardoor een sieraad voor uw tuin.

 

Tuinoverkappingen en overkappingen aan huis

Behalve voor een tuinhuis kunt u bij Moza Veranda ook terecht voor een tuinoverkapping of voor een overkapping aan uw huis. Wij plaatsen stijlvolle veranda’s met kwalitatief hoogwaardige materialen. Wanneer u de fotogalerij op onze website bekijkt, doet u wellicht veranda-ideeën op voor uw tuin.

Onze veranda’s zijn van aluminium staanders met glazen wanden. Het dak is naar keuze van glas of van polycarbonaat. Behalve de keuze van het materiaal voor het dak, zijn er nog andere keuzes te maken, zoals:

  • Wilt u een open of gesloten veranda laten plaatsen? Hoewel een gesloten veranda duurder uitvalt omdat er meer materiaal moet worden gebruikt, kiest men vaker voor deze optie. Een gesloten veranda kan immers het hele jaar door worden gebruikt en is daarmee een daadwerkelijke verruiming van de leefruimte. Ook verhoogt deze de waarde van uw woning.
  • De kleur van het glas. Dit heeft alles te maken met waar de veranda wordt geplaatst en hoeveel lichtinval u in de veranda krijgt. Op een zonrijke plek bijvoorbeeld is het verstandig om getint glas te gebruiken om het felle zonlicht enigszins te dempen. Verder biedt getint glas meer privacy wanneer de veranda op een plek staat waar inkijk mogelijk is. Dit geldt ook voor het dak, zie hieronder.
  • Het materiaal en de kleur van het dak. Een glazen dak biedt een mooi uitzicht op de hemel, zodat u overdag de wolken voorbij ziet drijven en ’s avonds de sterrenhemel kunt bewonderen. Maar wanneer men van bovenaf in uw veranda kan kijken, ervaart u dat wellicht niet als prettig. Dan kan getint glas een optie zijn. Wanneer u helemaal geen inkijk van boven wenst, kunt u kiezen voor melkglas of polycarbonaat platen in de kleur opaal. Deze laatste optie biedt u bovendien een filtering van het zonlicht, wat resulteert in een zacht en prettig licht in uw veranda.

 

Wilt u meer weten over de mogelijkheden die Moza Veranda u kan bieden? Of wilt u meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

 

Comments for this post are closed.